Hvorfor lugter min brændeovn af røg?

Hvis du oplever at din brændeovn lugter af røg, eller at der kommer røg ud i stuen. Så har vi her i dette opslag samlet en række gode råd til at undgå det scenarie.

Årsagen til at der lugter af røg, eller at der kommer røg ud fra brændeovnen sker oftest af følgende årsager.

Den første årsag til din brændeovn kan lugte lidt af røg, når du tænder op, er fordi den er ny. Har din brændeovn aldrig været i brug, så skal den have lov til at fyre et par gange, så Senotherm malingen kan sætte sig helt fast.

Derfor er det en god ide, at du lufter godt ud, når du tænder op i brændeovnen første gang, så slipper du nemlig for lugten, der kan opstå.

En anden årsag til at dine brændeovn lugter kan være, at røgen fra brændeovnen ikke bliver suget godt nok ud via skorstenen. I sådan et tilfælde kan en røgsuger hjælpe godt. Du kan finde nogle forskellige røgsugere her på vores hjemmeside. 

Det kan også skyldes at pakningssnoren rundt om brændeovnens låge ikke er helt tæt. Er dette tilfældet, så anbefaler vi at du skifter snoren ud. Vi tilbyder pakningssnore til de fleste brændeovne, og den er til at skifte selv hurtigt.

Har din brændeovn stået stille for længe?

Hvis din brændeovn ikke har været brugt i en længere periode, så er det helt normalt, at den lugter ved første fyring. Dette skyldes typisk en masse støv udenpå og inde i pejsen, som lige skal brændes væk. Så hvis din brændeovn har stået stille over en længere periode, så bør du lufte ud første gang du tænder den igen.

Har du andre spørgsmål vedrørende røglugt eller aftræk i din skorsten, så er du velkommen til at kontakte os via chat her på hjemmesiden eller telefonisk.


Se kontaktoplysninger i bunden.